legio-logo
Vi hjälper Dig med Dina juridiska frågor
Ring 08-678 60 50

Vem ska få vårdnaden över ditt barn?

Efter en längre placeringstid, oftast minst tre år, kan socialtjänsten och familjehemmet börja tänka i banor om att göra en vårdnadsöverflytt. Det betyder att vårdnaden för barnet flyttas till familjehemmet från er, de biologiska föräldrar. Detta handlar oftast om att det praktiskt är enklare för familjehemmet att utöva vårdnaden om man inte längre tror barnet kommer flytta tillbaka till sin biologiska familj.

Juridisk hjälp vid familjehemsplacering

Håller du inte med om att det är dags för en vårdnadsöverflytt? Har du fortfarande planer på att ditt barn ska komma tillbaka hem igen? Då kan du neka vårdnadsöverflytten. I sådant fall kan en stämning av socialtjänsten och familjehemmet ges till tingsrätten. Där tar man upp vårdnadsfrågan och du kommer då kunna berätta i domstolen varför du tycker att du ska behålla vårdnaden om ditt barn.

I en sådan process är det rekommenderat att ha ett juridiskt ombud med sig. Vi ger dig gärna juridisk hjälp vid familjehemsplacering! Dessutom ser vi till att hitta en bra finansiell lösning på ärendet.

Kontakta oss på info@legio.se eller ring 08-678 60 50.

 

/ Jurist Sara Djogic

Dela detta:

Skriv en kommentar